Передплата друкованого видання на 2020 рік

Індекс видання: 30496

Часопис "НОВИЙ ЧАС"

Тематика: Громадсько-політичні та літературно-художні видання

Мінімальний строк передплати: 1 міс.

Передплатити

Паска по 46, ковбаска - 116 грн

У скільки обійшовся великодній кошик пересічному жителю Жидачівщини, підрахували, пройшовшись передсвятковим жидачівським ринком та заглянувши на прилавки магазинів у райцентрі.

Отож починаємо з кошика. Цьогоріч його вартість стартує від 55 грн. На місцевий ринок їх, як запевнила продавчиня, привезла з самого села Іза, що на Закарпатті, й яке славиться виробами з лози.

Купивши кошика, йдемо далі, поволі наповнюючи його потрібними стравами, які понесемо до церкви на освячення.

Першою кладемо до кошика, звісно, паску. За меншу (грамів 150) заплатили 12,5 грн, за більшу (520 г) - аж 46 грн!

Далі вибираємо ковбасу. Найдешевшу можна знайти й за 45 грн, дорожча коштує 116,75 грн, за шинку правлять від 78 грн, за полядвицю – 105 грн, масло – 18 грн за 200 г. Яйце, яке в час Великодніх свят набуває особливого значення, символічного, сьогодні на прилавках магазинів коштує від 1,40 до 2,30, домашні сільські господині продавали, як не дивно, по 1,80 грн за одне. Натомість за домашній сир правили і до 45 грн за кілограм. Ще один важливий елемент в кошику – хрін, за нього просили 1,50 грн за один корінець.

Щодо інших овочів, які шпарівні господині обов’язково купують на свята та на щодень: червоний буряк – 3,64 грн, морква – 8,50, цибуля – 8,50, картопля – 3, капуста білокачанна – 10, помідори – 58, огірки – 43, перець болгарський – 85 грн за кілограм.

Оксана ФРАНКІВ.


Надрукувати  

Відео

Презентація нового роману Роксолани Сьоми "Світи суміжні"

Виставка народного одягу Жидачівщини

Виставка "Жидачівщина в полум’ї революції та російсько-української війни"